Un gând, sau două?

Să zicem că ai un gând obsesiv. Oricare ar fi el! Un gând care nu-ți dă pace și pe care nu știi cum să-l alungi.

Să spunem că te gândești la o frică oarecare, spre exemplu ți-e teamă că o să te îmbolnăvești.

Hai să analizăm puțin.

Deci, vine un gând care te arată pe tine neputincios. Dar, dacă ești atent vezi că apare de undeva și un alt gând, e drept, mai firav, dar un gând care încearcă să te încurajeze. Ai acum două gânduri!

Unul care te înspăimântă și altul care încearcă să atenueze frica. Acum să zicem că te întâlnești cu un cunoscut care îți spune despre noua sa mare realizare. Îl feliciți și ești atent la gânduri. Un gând se bucură pentru reușita lui, dar apare alt gând care te întristează, un gând care te ceartă că tu nu ai fost capabil să realizezi ce a făcut cunoscutul tău. 

Au fost niște exemple, să înțelegem că mai tot timpul în capul nostru nu există o unitate de idei. Apar mereu gânduri diverse, contradictorii, care ne dau de furcă destul de mult timp. 

Întrebarea este: Cine vorbește în capul nostru?

Te-ai întrebat vreodată: De ce un gând mă înspăimântă și altul mă liniștește?Cine sunt eu, cu adevărat? Care voce îmi aparține mie, și al cui este tonul ridicat? Care voce este a mea și care îmi pare străină? Cine-mi vorbește? Cine mă alină sau încurajează? Cine sunt eu? Fricosul, curajosul, bucurosul sau invidiosul? 

Ca să știu cine sunt eu cu adevărat trebuie să ascult vocile din capul meu. Să văd ce-mi spun, sau să-l găsesc pe cel care-mi vorbește. Să ajung să disting ceea ce-mi aparține de tot ce mi-e străin. Munca asta nu o poate face nimeni în locul tău! Vrei să te vindeci sau să afli cine ești tu cu adevărat? Te cauți! În mintea și în gândul tău!

Ascultă gândul și permite-ți să simți emoția din spatele său. Nu judeca gândul, vezi doar ce spune emoția, ce simte inima, la fiecare gând. 

Viața fiecăruia dintre noi este ca un film artistic care rulează de mii de ori, la infinit. Dacă ar fi să-ți iei viața de la început ai trece din nou prin tot ce ai trăit până acum. Filmul ar fi același, cu aceleași personaje, gânduri și emoții, totul ar fi reluat până în ziua de AZI. Așa că, dacă dorești să faci o schimbare cu viața ta, fă-o astăzi! Nu poți schimba nimic din ce a fost ieri, anul trecut sau în copilărie, dar astăzi poți trăi ceea ce ai vrea să vezi la infinit, în filmul tău. 

Mulțumesc!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.