Nu ucideți foamea!

Unii spun că omul este rezultatul evoluției, în milioane de ani. Alții cred că este creația lui Dumnezeu. Desigur, sunt și mulți care pun la îndoială orice teorie, sau care își formează propriile păreri. Oricum ar fi și orice ai crede, trebuie să recunoaștem că omul a fost făcut perfect. Are tot ce trebuie! Este dotat cu tot ce este necesar, de la mama natură. Mă gândesc la emoții și senzații.

Omul respiră și habar nu are că respiră. Trupul lui funcționează fără să-i dea de știre. Toate procesele din organism se manifestă tainic, pentru binele său. Dacă nu te gândești la respirație nu înseamnă că trupul tău nu-și face treaba.

Încearcă să-ți ții respirația. Ce se întâmplă? Simți un disconfort puternic? Ai senzația că-ți vezi moartea cu ochii?

Respirația este necesară trupului și orice întrerupere a sa îți face rău. Senzația pe care o ai atunci când nu mai poți respira este felul trupului tău de a-ți spune că ceva nu este în regulă. Disconfortul simțit te face să ieși la aer curat, sau să cauți o soluție pentru a reveni la normal. Nimeni nu a luat vreodată vreo pastilă sau vreun tratament ca să nu mai respire. Pentru că fiecare știe că fără respirație va muri. Și toți vor să trăiască. 

Cu setea e la fel. Ce simți când organismul tău e deshidratat? Ți se usucă gura, ești terminat. Cauți disperat un strop de apă și dacă nu-l găsești, te usuci și mori. Și nimeni nu vrea să moară. De asta bem apă. Fiecare, la cât de des îi cere organismul. Nimeni nu s-a gândit vreodată să facă un tratament sau să ia pastile ca să nu-i mai fie sete.

Setea e necesară. E semnalul organismului nostru că se deshidratează. Cum altfel să-ți spună? Te face să suferi, ca să pricepi ce ai de făcut. 

Dar cu foamea, cum e? Mai urât! Când ți-e foame, tot organismul se revoltă. Trupul tău nu mai are energie și îți cere, în felul său, să-l hrănești. Nu putem trăi fără hrană, așa cum nu putem trăi fără să respirăm. Dacă pentru a respira și a bea apă nu avem nevoie de interdicții sau medicamente care să le suprime, iată că omul, în inventivitatea sa a creat anumite pilule care acționează în creier, pentru a-i domoli senzația de foame. 

Respirația, setea și foamea sunt vitale organismului uman.

Dacă cineva ți-ar spune că ia pastile ca să respire mai puțin, ai zice să-i nebun. Dar dacă folosește medicamente pentru a-și potoli senzația de foame, pare normal. Doar că nu e normal deloc! Medicamentul acționează asupra creierului, centrul nostru de comandă, dereglând alte funcții sau organe.

Nu foamea este problema!Foamea este folositoare și utilă asemeni respirației și setei. Problema nu e că respiri aer curat sau că bei apă! Apar probleme când aerul este nociv, infectat, sau când apa este înlocuită cu alte lichide, mai puțin folositoare. Cu foamea e fix la fel!

Nu foamea îți face rău! Nu foamea trebuie anihilată! Atunci când vrei să-ți ucizi o senzație neplăcută din organism e ca și cum ai vrea să-ți anihilezi tendința de a respira. Mai devreme sau mai târziu organismul cedează. El vine pe lume perfect. Tot ce simți este pentru bună lui funcționare!

Încearcă să respiri foarte des! Trage aer pe nări și respiră adânc de multe ori. Vei obosi! Nu vei reuși să faci asta mult timp. De ce?

Organismul nostru e mai inteligent ca noi. Știe să respire singur, egal, frumos, discret, atât cât e necesar. Nu ia nici mai mult, nici mai puțin. Doar atât cât îi trebuie. 

Foamea îți spune să mănânci ceva, orice, într-o cantitate rezonabilă, de o calitate cât mai bună. Adică vitamine, proteine, glucide și alte chestii nutritive.

Nu este vina senzației de foame că omul uită măsură sau că nici măcar nu o are.

Toate religiile lumii au instituit un anumit post de mâncare. A fost modalitatea prin care oamenii au fost învățați să-și educe apetitul. Modul în care învățau cum să mănânce. La musulmani, spre exemplu, postul înseamnă să te abții de la a mânca și a bea apă atâta timp cât soarele e pe cer. Să nu mănânci o zi întreagă este mai simplu, dar să nu bei apă când soarele te topește, e un exercițiu chinuitor. La creștini e mai simplu, există interdicție la carne sau la produse de origine animală pe când neoprotestanții renunță la alcool. Fiecare religie are interdicțiile sale, dar toate aceste „exerciții de înfrânare” vin să întărească omul, să-l facă să-și conștientizeze corpul ca să-și educe senzațiile primare, cu rol vital.

Foamea nu trebuie suprimată! Este o crimă, un rău pe care îl facem trupului nostru, construit perfect.

Nici emoțiile nu trebuie ucise! Fiecare are rolul său, binefăcător.

Că nu știm sau nu vrem să înțelegem mesajul, asta e altceva. Nu este vina foamei că aleg greșit. Nu este vina emoției că nu știu să mă comport. 

Mulțumesc!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.