Negarea

Negarea: perioada în care refuzi să vezi adevărul așa cum este el, imuabil și crud, în care te minți privindu-te în ochi, crezând că orice miracol este posibil. În perioada de negare resursele par nelimitate și totul minunat. În orizontul imaginației, viitorul apare ca un trecut, ca ceva ce a mai fost. 
Din orice unghi ai privi, negarea în sine îți face bine atunci când o susții și atât timp cât e prezentă. 

Suferința începe când ceea ce era de întâmplat se întâmplă. Când timpul își ia ofranda. Când viața face loc vieții. Când moartea nu se sfătuiește cu tine. Când lumea rămâne în lume. 
Negarea este o perioadă benefică trupului și sufletului cu un singur inconvenient: nu durează la nesfârșit. Vine o vreme, îngrozitor de dureroasă, când adevărul te scoate din bârlogul negării, te târăște afară obligându-te să vezi realitatea așa cum este, nu cum ai crezut tu că ar fi trebuit să fie. 
Negarea e plăcută, curajoasă și benefică, ieșirea din ea este catastrofală, pentru suflet, minte și trup. Când ți-e teamă să trăiești în lumea asta și simți o frică viscerală de tot ce va urma, te retragi în negare, așa cum struțul își ascunde capul în nisip. Nimic din ceea ce nu vrei să vezi nu-ți poate face rău!
Oricât de plăcut este să trăiești în negare, până la urmă realitatea te va prinde din urmă trântindu-te la pământ, când ți-e lumea mai dragă! 
Cu care adevăr este mai bine să trăiesc? Cu cel construit de mine sau cu cel real? Negarea îmi face bine acum, realitatea mă va doborî, la primul hop. Dificilă alegere. 

Mulțumesc!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.