Salutul de la Înălțarea Domnului

Hai să vă spun cum e cu salutul „Hristos s-a înălțat”, folosit în exces zilele acestea.

Din toate scrierile sfinte aflăm că la fiecare eveniment din viața Lui Hristos au existat martori oculari.
Au fost martori atunci când s-a născut sau când a făcut minuni, dar și când a murit pe cruce.

Singurul moment din viața Lui Hristos în care nu a fost nici un martor, dar absolut nimeni nu a văzut, a fost învierea Sa.
De aceea creștinii mărturisesc și au ca obiect al credinței lor, învierea Lui Hristos!
Spunem „Hristos a înviat” pentru că așa mărturisim noi ceva ce știm că nimeni nu a văzut, dar noi spunem asta deoarece CREDEM! Asta e esența credinței noastre! Asta e taina care ne leagă!

Salutul nostru este afirmarea faptului că noi, creștinii, credem în ceva ce nu a fost dovedit ca și petrecându-se. Credem că așa a fost pentru că așa vrem noi! Nu avem nevoie de martori care să ne ateste că evenimentul s-a petrecut! Noi suntem martorii!

Fiecare dintre cei ce mărturisesc învierea Lui Hristos este un martor. Noi credem în ceva care ne face nouă bine! Adică, prin credința în învierea Mântuitorului, nădăjduim că prin El vom avea și noi parte de viață veșnică. Fără învierea Sa, credința noastră nu mai are niciun sens!
Mărturisim asta și ne salutăm, ori de câte ori ne întâlnim cu un frate creștin folosind formula: Hristos a înviat!

Că S-a înălțat, avem scriptura în care se spune că la eveniment au fost martori. Deci, ca să spui, să saluți și să crezi în asta, nu e o mare dovadă de credință. Nu asta e esențial.

Nu ne salutăm cu formulele: „Hristos s-a născut” , sau „Hristos s-a botezat” ! De ce? Pentru că toată lumea știe! Au fost atâția martori!
Singurul salut cu adevărat creștinesc este „Hristos a înviat”! Salutul acesta reprezintă cea mai mare dovadă de credință. Spun că Hristos a înviat pentru că eu cred cu tot sufletul, chiar și fără să am nicio dovadă în sensul acesta. E vorba doar despre credința mea!

Salutul „Hristos s-a înălțat” se poate rosti azi în biserică, și cam atât. Restul este un exces. Nu, nu e ceva greșit, dar nici nu mă arată pe mine mai creștin decât sunt.

Singurul salut care mișcă inima oricărui creștin și care reprezintă esența credinței noastre în mântuire este „Hristos a înviat!” Un salut ce se poate rosti oricând, nu doar într-o perioadă anume. Acest salut reprezintă esența creștinismului, pentru că Învierea este singurul eveniment care a schimbat istoria, cursul și viața omenirii.

Hristos a înviat!

Un gând despre „Salutul de la Înălțarea Domnului

Mulțumesc!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.