Pe cine iubești mai mult?

Cea mai stupidă întrebare pe care o primeam atunci când eram copil era: Pe cine iubești mai mult, pe mama sau pe tata? Iar eu scormoneam în inimă și gând ca să înțeleg ce simt, cât, cum și pentru cine. 

Cât de îngust la minte trebuie să fie un adult care adresează asemenea întrebare unui copil? Cum poți compara o iubire cu o alta? 

Fiecare iubire este diferită, dar la fel de puternică!

Când nu ești pus într-o situație extremă, nu poți clasifica.

Când nu trebuie să alegi, nu ai de ce să compari.

Dacă ar fi să-ți dai viața pentru o iubire în detrimentul alteia, ce ai alege? Dacă ar fi să depindă doar de tine viața unui singur om din cei pe care îi iubești, pe care l-ai salva? Dar, în viața reală, cine ar avea o asemenea cumplită decizie de luat? Nimeni. 

Am tot auzit că bunicii își iubesc mult mai mult nepoții decât copiii. Este o altă mare minciună! Nu poți compara!  Nu-ți poți iubi mai mult nepotul decât propriul copil. Da, nuanțele sunt diferite, bucuria pe care ți-o oferă un prunc este incomparabilă, nici un zâmbet din lumea asta nu te umple mai mult de bucurie, dar și bucuria copilului tău îți umple sufletul. 

Nu iubești mai mult pe unul decât pe altul! Iubești. Diferit, dar puternic.

Dacă are șansa de a avea nepoți, orice om întreg la minte va dori să nu repete greșelile pe care le-a făcut în copilăria pruncului său. Va depune eforturi mai mari, se va strădui mai mult pentru că un bunic (sau bunică, desigur) este o persoană ajunsă la o deplină maturitate, un adult care are mai mult timp, dar și răbdarea și înțelepciunea care i-au lipsit în tinerețe, când a devenit părinte. 

Bunicii nu-și iubesc mai mult nepoții! Bunicii își adoră nepoții, pentru că-și iubesc copiii!  Nu există termen de comparație! Iubirea e iubire, frumoasă, intensă, divers colorată, dar cu nuanțe la fel de minunate, în oricare parte s-ar afla. Ca să compari iubirea nepoților cu a copiilor e ca și cum ar trebui să răspunzi la întrebarea: pe cine iubești mai mult, pe mama sau pe tata? Stupidă întrebare! 

Mulțumesc!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.