Frumusețea din ochii tăi

Nimeni nu poate fi mai critic sau mai exigent cu tine decât ești tu, cu tine însuți. Ești în stare de multe nebunii doar pentru a te plăcea! Faci orice pentru a-ți îmbunătăți imaginea, apelezi la tehnologii avansate sau cumperi orice produs care-ți promite silueta ideală sau tinerețea veșnică.

Ne place să fim mințiți? Nu! Dar ne place să ne mințim. Ne place să credem că există produse care pot opri efectele timpului, sau că suplimentele vor vindeca cu succes lipsa noastră de voință.

Dacă toți ceilalți văd că ai o greutate ideală, dar tu ești total nemulțumit de silueta ta, cine va fi nefericit?
Ceilalți nu văd zbuciumul tău interior! Văd doar nemulțumirea ta și te ocolesc, sau te evită, mai mult sau mai puțin elegant.
Dacă hainele pe care le porți arată (pentru ceilalți) oribil, stând să crape pe la încheieturi, dar tu ești fericit și mândru nevoie mare, cine va suferi? Simțul estetic al celorlalți, desigur!

Dacă ție nu-ți place de tine, cum vrei să fii iubit sau apreciat de alții?
Dacă te placi tu pe tine, nu ai nevoie de confirmare, nu cerșești apreciere și nici dovezi. Dacă nu te placi vei suferi pentru oricare număr de aprecieri, indiferent care ar fi cifra aceea. Pot să-ți spună o mie de persoane că arăți minunat, dacă tu nu vezi asta, totul e în zadar!
Dacă tu te placi, nu confirmările sunt cele care te fac să te simți bine. Te simți bine din tine, din mintea și sufletul tău.

Totul pleacă din noi!
Nu poți să faci pe nimeni să te iubească sau să te accepte dacă nu o faci tu.
Suferim când imaginea din mintea noastră nu corespunde cu imaginea pe care o vedem în oglindă. Suferim întotdeauna când nu vrem să privim identic, în minte și real, când refuzăm să acceptăm realitatea. Imaginea reală poate fi frumoasă. Dar numai să vrem să o vedem!

Frumusețea este în ochii celui ce privește, nu în obiectul privit! Când mă uit în oglindă văd numai ceea ce mintea mea vrea să vadă. Frumos sau urât. Dacă în minte văd urât, orice oglindă va confirma realitatea din capul meu! Dacă iubesc ridurile, expresie a experienței de viață și a frumoșilor ani pe care eu mi i-am trăit, voi avea o imagine reală, împăcată și mulțumită cu ea însăși.

Toți avem nevoie să fim validați, apreciați, iubiți. Dar nimeni nu o va putea face în locul nostru, pentru că nimeni nu poate umple golul din sufletul celuilalt. Când te accepți pe tine, așa cum ești, înveți să-l accepți și pe celălalt. Abia atunci vei putea fi iubit, validat, apreciat, la adevărata ta valoare. Altfel, totul e în zadar! Degeaba te iubește o lume întreagă dacă tu nu o faci!

3 gânduri despre „Frumusețea din ochii tăi

Mulțumesc!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.