Prietenie și căsnicie

Modernitatea a adus oamenilor multe beneficii, dar și nenumărate probleme. Egalitatea dintre sexe nu a adus doar o extremă libertate pentru femei, ci și multe necazuri pentru bărbați. Femeile zilelor noastre sunt diferite total de străbunicile lor.
Mii de ani femeia a fost supusă, înrobită, considerată inferioară bărbatului său. Femeia și-a câștigat din drepturi, la scara istoriei, de foarte puțin timp. Acum mai puțin de un secol femeia din România nu avea nici măcar dreptul la vot! 
Mii de ani femeia a fost considerată proprietatea tatălui sau a soțului său. De aceea, la căsătorie, femeia lua numele bărbatului său. Noi am păstrat tradiția, fără să ne întrebăm de ce așa și nu altfel, o considerăm normalitate și există în zilele noastre multe persoane care consideră că un bărbat își pierde din demnitate dacă ia numele soției. Este vorba de mentalitate și tradiție! 
Femeile moderne simt libertatea și multe din ele par puțin dispuse să și-o negocieze.
În zilele noastre, cuplurile care nu doresc să se căsătorească sunt oameni tineri, moderni, emancipați, care nu mai pun atât de mult preț pe tradiții și obiceiuri. Sunt oameni care doresc să-și păstreze drepturile, libertatea și posibilitatea de a alege ce consideră fiecare de cuviință. 
Sunt însă mulți care păstrează tradiția, doresc să se căsătorească așa cum au făcut-o părinții și bunicii lor. 
Indiferent de care parte se află, fiecare cuplu de îndrăgostiți vrea o relație solidă, de lungă durată. Întrebare este: cum știi că ai o relație potrivită, de durată, cum știi că vei avea o căsnicie fericită?
Orice cuplu consideră că dacă cei doi îndrăgostiți se iubesc mult, atunci o vor face pentru eternitate. Numai că există și tipare de iubire toxică, profund dăunătoare unei relații. Este iubirea plină de gelozie, neîncredere și suspiciuni!
Pentru o relație de durată fiecare dintre parteneri are nevoie în primul rând de prietenie și apoi de libertate! 
Aristotel spunea că sunt 3 tipuri de prietenie:
-din interes,
-din plăcere și
-prietenia perfectă.
Partenerul tău trebuie să fie, în primul rând prietenul tău. Dar, dacă căsnicia pleacă doar dintr-o prietenie pornită din interes sau plăcere, va fi tare dificil, mai târziu.
Prietenia perfectă este între doi oameni asemănători în virtuți, persoane care împărtășesc aceleași valori și repere.
Partenerii care au unul pentru celălalt sentimente de prietenie profundă își doresc unul altuia binele, se completează, au încredere și se susțin reciproc. Aceea este căsnicia sortită a dura cel mai mult!
Primele două tipuri de prietenie, din interes sau plăcere, sunt accidentale și vor dura puțin, sau vor fi extrem de frustrante. Trebuie să recunosc:
Aristotel a avut dreptate!

Angela Agachi

Mulțumesc!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.