Curățenia de primăvară

Eu sunt rezultatul credințelor, ideilor, emoțiilor sau gândurilor tuturor celor care m-au crescut, înconjurat, format și ghidat.

Și tu ești un amalgam de visuri, credințe și idei, diferite ca nuanțe, dar pe alocuri identice cu ale mele. Se poate că visăm diferit, dar să simțim la fel! Se poate să gândim altcumva, dar să trăim, în intimitatea ființei noastre, aceeași durere. Se poate, orice. Atât timp cât trăim. 

Cu toții am primit, în mintea noastră, și leacuri, dar și otravă. Stau toate, amestecate, alandala, unele peste altele, teancuri fără cap și coadă de nu știi de unde începe una și care-i finalul celeilalte. Uite, astăzi, acum, încearcă cumva să te scuturi, să te debarasezi de tot balastul primit! 

E timpul curățeniei generale! 

Fă-ți ordine în minte, inimă și suflet! 

Triază credințe, aruncă idei, păstrează gânduri bune! 

Clasifică emoții, împarte binele și împrăștie în cele patru zări tot ce-i de prisos, deci inutil. 


Dă-ți voie să te întrebi, să pui la îndoială, să analizezi, să diseci, să cauți, dar mai ales să cotrobăi în cele mai ascunse unghere ale tale! 


Dă-ți voie să întrebi! Permite-ți să asculți cât mai multe răspunsuri! Pentru sănătatea fizică ai voie la două opinii, gratuit, de ce să nu oferi vieții tale mult mai multe variante? Orice răspuns pe care îl vei fi primit poate e un diagnostic greșit, deci nu te mulțumi cu atât!  Caută! Întreabă! 

Du-te la un om care a trecut de pasul pe care îl încerci tu acum! Sau mergi la acela care a depășit demult ceea ce vrei tu să ocolești acum! 

Ferește-te, fugi de acela care încearcă să te convingă că doar ceea ce spune el este corect și adevărat! 

Ocolește și nu sta alături de cel care nu-ți permite să pui întrebări, sau care pune la îndoială capacitatea ta de a avea propriile păreri!

Dă-ți voie să afli! Chiar dacă te înșeli, chiar dacă te duci pe un drum prost! Stai liniștit, vei afla și drumul bun, dar numai când va fi timpul tău, nu când te va forța cineva să-l urmezi! 

Viața nu e succes neîntrerupt! E despre căderi, căutări, întrebări, dureri. Le treci pe toate! Și dacă te împotmolești, sau dacă nu știi cum, întrebi! Și cauți. Cu pasiune și încredere în tine!

Angela Agachi

Mulțumesc!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.